Hulp bij rijangst

Visie en aanpak

Ik bied u een persoonlijke en stapsgewijze aanpak aan om van rij- en faalangst af te komen en weer met zelfvertrouwen de weg op te gaan. Dit doe ik door cursisten in hun eigen tempo en onder begeleiding ervaring te laten opdoen in het verkeer, zodat zij uiteindelijk weer het vertrouwen hebben om zelf de weg op te gaan. Ik kies hierbij bewust voor een persoonlijke aanpak, die voor elke cursist anders kan zijn afhankelijk van zijn of haar ervaringen en gevoel. Indien gewenst werk ik hiervoor samen met consulenten van angstbehandelcentrum IPZO, zodat een professionele aanpak gegarandeerd is.

 

Na een aanmelding volgt eerst een intake gesprek. Dit gesprek heeft als doel de hulpvraag helder te krijgen en het te volgen traject te bespreken. Dit kan zijn het onder begeleiding van de rijangstcoach weer vertrouwen krijgen in het deelnemen aan het verkeer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een onopvallende auto met dubbele bediening. De opbouw gaat stapje voor stapje.

In sommige gevallen is het raadzaam advies in te winnen bij een gespecialiseerde psycholoog. Dit advies valt onder de eerste lijn psychologische zorg. Voor vergoedingen kunt u contact opnemen met uw zorgverzekering. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bas Verstraeten | Rijschool De Graven | info@hulpbijrijangst.nl | 06 28 44 09 11